Home
Activiteiten
Geschiedenis
Jubileumtotem
Fotoboek
Links
Contact
 
 

Ter gelegenheid van ons 75-jarig bestaan zullen we de belevinissen van de leden ook dagelijks op de voet volgen. Met fototoestel en camera in de hand proberen we als werkgroep een mooi kampbeeld te vormen. Dit zullen we op deze pagina dagelijks weergeven. Ook zal er een verslagje te lezen zijn en wie weet krijgen we wat beelden online van de babbelbox die op het kampterrein te vinden zal zijn...
Helaas kunnen we jullie niet alle foto's laten zien, we selecteren er willekeurig wat uit. Maar uw zoon zal aan het einde van het kamp een DVD ontvangen met alle foto's op die genomen zijn.

 

De ouders die graag een mailtje naar hun zoon willen sturen, dat kan. We geven een uitgeprinte versie af aan uw zoon. Helaas gaat hij niet terug kunnen reageren. Een mailtje kan naar: groepskamp75@gmail.com

 

De Kalei U kan alvast een voorsmaakje krijgen van enkele foto's die we einde juni hebben genomen op het kampterrein. Veel plezier!
Zaterdag 21/07

Dag allemaal.
Vandaag zijn we met z'n allen goed toegekomen in het verre Limburg. Nadat iedereen bezig is geweest met alles op te stellen, heeft iedere tak nog wat spelletjes gespeeld en belangrijke afspraken gemaakt. Na een eerste dag kroop iedereen vermoeid zijn nestje in. Tot morgen!

Zondag 22/07

Vanaf vandaag zullen verschillende verslaggevers een woordje doen over de voorbije dag.

In de voormiddag speelden we een bosspel waarbij we grote steden moesten weten opbouwen. De Bokkenrijders hadden deze vernield. We hebben lekker gegeten. In de namiddag speelden we een spel met de ganse groep. Zo konden ze op zoek naar de sleutels om het kamp te openen. Nu gaan we eerste eten en daarna gaan we kijken of de sleutels passen.

Joost, 2e jaars welp

 

De dag begon weer vroeg. De eetshelter krijgt vorm, de vlaggen wapperen in de wind. Maw, het kamp is nu echt begonnen.
Na het openingsspel en een kleine receptie kropen we weer in ons warme bedje. Het was weer een fijne dag.

Martijn, verkenner

Maandag 23/07

Af de glijbaan gaan, samen werken voor Kerrie vrij te maken en door de banden lopen en met vierkante planken tot balken. Dan door het net kruipen. Ook een apenbrug en commandobrug hoorden er bij.

Wouter, kapoen

 

Vandaag een grote en belangrijke dag voor de 3e jaars. De totemisatietocht. Ze werden reeds om 5u45 uit hun tent gehaald. De rest draaide zich nog een keertje om.
We zijn op dagtocht geweest naar de plaatselijke kayakclub. Regen en wind. Het leek wel herfst. Desondanks hebben we met veel plezier genoten van deze dagtrip. Enkele gelukkigen gingen zelfs kopje onder. Moe maar voldaan keerden we terug naar de tentengrond. Hongerige magen werden gespijsd. Maandag vloog voorbij.

Jort, jong-verkennerleider

foto's

enkel kapoenen en welpen

Dinsdag 24/07

Momenteel beleven we de natste dag van het kamp. Veel wind en regen. Maar het kan niemand iets schelen, de kampprogramma's worden in de mate van het mogelijke aangepast. Iedereen amuseert zich nog steeds enorm.

Een kort overzicht van wat er hier wordt verbruikt per dag:
- 75 broden
- 20 potten choco
- 12 potten confituur
- 70 l melk
- 30 l koffie
- 30 kg aardappelen
- 30 kg groenten
- 30 kg vlees
- 5 l saus

Voor vandaag 60 kg frietjes met150 curryworsten.

De kookploeg


Vele moesten 's morgens vlug door doen want we gingen naar Bokrijk (het openluchtmuseum). Daar werden we rondgeleid door een gids. We hebben daar veel geleerd over vroeger. We gingen naar de uitgang voor ons eten. Toen kregen we warme chocomelk en boterhammen. Daarna gingen we naar Maarten (werknemer van Bokrijk). Toen gingen we terug naar het kampterrein. Daar kregen we frieten. Toen mochten we vrij spelen, daarna deden we casino en nu slapen. Slaapwel!!!

Maarten Janssen, welp


NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

De ouders die graag een mailtje naar hun zoon willen sturen, dat kan. We geven een uitgeprinte versie af aan uw zoon. Helaas gaat hij niet terug kunnen reageren. Een mailtje kan naar: groepskamp75@gmail.com

Woensdag 25/07

De vijfde dag was vandaag aangebroken. De dag begon al direct positief, want we kregen te horen dat het droog zou blijven vandaag. Eindelijk!Maar voor ons was het best een zware dag. In de voormiddag hebben we nog de laatste hand aan ons spel gelegd en 's namiddags was het eindelijk zover. Een vuurdoop! Voor heel de groep een spel verzinnen, in elkaar steken en uitleggen. Er bestaan simpelere dingen... Maar ik denk dat iedereen zich goed geamuseerd heeft, vooral de benji-run viel echt in de smaak. Na het spel was er nog een grotere verrassing, nl. de 'grote 75 jaar scouts SInt-Victor snoeptaart'. En als avondeten nog eens pannenkoeken. Dit alles zorgde weeral voor een geslaagde dag.

Pieter, een voortrekker

Donderdag 26/07

Beste thuisfront,

De meeste leden zitten over de helft van hun kamp. De oudere takken zitten nu in de helft. Tot hiertoe is iedereen zeer tevreden over het verloop van het kamp. Veel lachende gezichten bij alle takken zeggen genoeg. Het weer is na dinsdagmiddag gelukkig omgeslagen. Af en toe schuiven er wat wolken voor de zon. We hebben hier helemaal niet te klagen.

De welpen zijn vandaag vroeg uit de veren. Ze zijin op dauwtrip vertrokken naar de Wouterbronnen. Ook de JV's zien we pas morgenavond terug. Even een adempauze, ook voor de kookploeg. Voor hen staat er heel wat te gebeuren want er zijn 460 inschrijvingen voor de BBQ.

Gisteren hebben we de dauwtrip gedaan. We zijn dan om 4 uur opgestaan. Nadat we de zon hebben zien opgaan in een veld, hebben we ontbeten.Dan zijn we vertrokken op tocht naar een zwembad. Daar stond een glijbaan op het water in de vorm van een grote ijsblok waar je op moest klimmen. Dat was kei-leuk!

Een welp

foto's
Vrijdag 27/07

We hebben zonet nog een verslag doorgekregen van de jong-verkenners. Zij zijn 2 dagen weggeweest van het kampterrein. Hier een uitgebreid verslag.

Flink uitgeslapen en vol goede moed begonnen de 29 JV's en 5 leiders op 2-daagse. Bart bleef spijtig genoeg om het kampterrein omdat hij te veel last had van zijn knie. De zon scheen al goed. Al vlug werden de zangboekjes bovengehaald. Nadat we door het grote bos, grenzend aan het kampterrein, waren, kregen de JV's foto's. Aan de hand van deze foto's stapten we door As en Opglabbeek. Omdat we niet echt vroeg vertrokken waren, werd er gestapt to 1 uur voor we ons lunchpakket opaten. Wanneer iedereen goed gegeten had, vertrokken we terug. We passeerden lelijke honden, grote paarden en dode bomen. Rond 4 uur stopten we even om ons viieruurtje op te eten. De rust werd al vlug gestoord door overvliegende F16's. De F16's waren bezig met vlieg manoeuvers waarbij ze rakelinks over de bomen scheerden. Omdat dit nog redelijk ver was, besloten we om wat dichter bij te gaan kijken. De borden van 'Militair domein. Verboden toegang' werden genegeerd. Maar wanneer we bordjes met doodskoppen en waarschuwingen voor levensgevaar tegenkwamen, kozen we er toch voor om niet verder te gaan maar evenwijdig met het domein. Op een gegeven moment moesten er een paar JV's grote boodschap doen. Martijn vond tijdens zijn boodschap een lege kassa.Hij riep er wat volk bij en dacht dat het van een winkeldiefstal was. Marijn vond daarbij ook een handtas met creditcards, SIS-kaarten een een paspoort. Daarna werd de politei verwittigd. De groep zette de laatste kilometers van de tocht verder terwijl Wim en Bert op de polite wachtten. De polite gaf al de gegevens door naar de centrale en de geldladen werd meegenomen voor een sporenonderzoek. Wim en Bert werden zelfs met de combi door de polite afgezet op de plaats waar we sliepen. We sliepen in Houthalen-Oost in cafe 'Het Centrum'. De JV's kregen nog even de tijd omm te gaan winkelen in de GB. Ondertussen waren de foeriers gearriveerd met een heerlijke pitta.

De tweede dag (vrijdag) maakten we een korte wandeling naar Hengelhoef. Hier zwommen we enkele uren in het subtropische zwembad. Nadien stond nog een heuse wandeling naar de kampplaats op het programma. Iedereen bereikte moe maar voldaan de kampplaats. Slaapwel!

Zaterdag 28/07

In vollle voorbereiding voor de bezoekdag en het kampvuur zal er vandaag weinig tijd meer zijn om nog een verslag online te plaatsen. Ook omdat morgen voor de jongste takken het kamp gedaan is en de verkenners naar de Ardennen vertrekken, zullen er niet zoveel verslagen meer komen. Met de foto's houden we jullie alvast op de hoogte!

Tot morgen

Zondag 29/07

BEZOEKDAG

Wij zijn er helemaal klaar voor! Alles staat gereed om iedereen te ontvangen bij zonnig en regenweer. Vergeet bord, bestek, stoel en evt. tafel niet.

foto's
Maandag 30/07
Het einde is in zicht. Na een vermoeiend weekend op de kampplaats zijn de JV's begonnen aan de afbraak van het kamp. De verkenners zijn vertrokken naar de Ardennen voor de 'Sunrise'. Voor beide takken was dit nog een zeer vermoeiende dag, maar iedereen haalde wat hij moest bereiken.
Nadat al het materiaal op het terrein werd ingeladen, kregen de JV's nog een klein kampvuur.
foto's
Dinsdag 31/07
De JV's vertrokken per fiets terug naar Turnhout, terwijl de WG en wat leiding de boel nog wat proper maakte. Deze laatste konden ook op de middag huiswaarts keren. Daar stond nog een volgeladen camion om uitgeladen te worden.
foto's
Woensdag 1/08
Nadat de VK's de zon hebben zien opkomen zijn zij ook huiswaarts gekeerd. Niet per fiets, maar met het openbaar vervoer.
foto's